Avon Cosmetics

Viitorul iţi surâde

Retur


subheader.gif

 

PROCEDURA DE RETUR A PRODUSELOR AVON DE CATRE REPREZENTANTI

Prezenta procedura intra in vigoare odata cu Campania 05/2009

NOTA Va rugam folositi punga de retur pentru ca asigura protectia necesara produselor ce urmeaza a fi transportate in Centrul Operational Chiajna. Acest ambalaj special face imposibila deschiderea neautorizata dupa sigilare, deoarece tentativa de desfacere a pungii lasa urme vizibile. Acest material este disponibil la vanzare pe Site-ul AVON, Pagina ASM – Materiale utile – Mostre, Produse necesare vanzarii : Pret de 1.5 lei, Cod 71902. 

Orice alt ambalaj folosit pentru livrarea produselor returnate in Centrul Operational Chiajna , cu exceptia pungii speciale de retur,   este considerat nesigur si nu garanteaza livrarea in bune conditii a returului si, in consecinta, poate afecta reglarea balantei.

Curierii ce vor transporta aceste retururi vor primi instructiuni clare in ceea priveste folosirea obligatorie a pungii de retur.

header.gif

1. Conditii de returnare:

Produsele cosmetice marca Avon se accepta a fi returnate in termen de 3 luni de la data facturii emisa la achizitionarea acestora. Produsele trebuie sa prezinte minimum doua treimi din continutul original si sa fie trimise in ambalajul original. Avon va inlocui produsul sau va returna contravaloarea acestuia. 

In cazul in care produsele returnate nu indeplinesc aceste conditii si sunt expediate catre Centrul Operational Avon din Bucuresti, returul nu va fi operat in sistem. Avon nu isi asuma responsabilitatea returnarii catre Reprezentant  a produselor care nu indeplinesc conditiile de retur. 

Produsele non–cosmetice de folosinta indelungata (de exemplu ceas, cantar, uscator de par, etc.) pot fi returnate in termenul prevazut de lege pentru categoria lor de produse, pentru a fi reparate sau inlocuite. Daca reparatia sau inlocuirea nu este posibila, Avon va returna contravaloarea acestora.

header.gif

2. Nu se accepta returul urmatoarelor produse:

  • Brosurile, mostrele, produsele din oferta demo, cat si orice alt produs din categoria materialelor “suport pentru prezentarea produselor”. Scopul acestora este de a promova produsele firmei in randul celor care comanda produse Avon

  • Produsele obtinute ca beneficii de catre membrii cluburilor Nova si Supernova. Acestea sunt destinate sustinerii activitatii de Reprezentant/Coordonator.

  • Produsele care sustin diferite campanii sociale (ex. Insigna argintie Breast Cancer). Fondurile obtinute in urma comercializarii de catre Avon a acestor produse sunt destinate luptei impotriva cancerului la san.

In mod exceptional, toate produsele de mai sus pot fi returnate doar pentru a fi inlocuite, in cazul in care sunt defecte.

Produsele care au fost comandate ca oferta destinata aceleiasi persoane se pot returna numai impreuna (de exemplu, Rimel Supershock + Demachiantul la 1 ban, pagina 13 in brosura 04/2009).

Produsele din comenzi plasate in cadrul competitiilor / programelor de motivare se pot returna numai insotite de produsele obtinute ca premii.

header.gif

3. Retururile integrale

Retururile integrale sunt considerate retururile coletelor sigilate, corespunzator facturii, care nu au fost livrate catre Reprezentant sau ridicate de catre Reprezentant in termenul de livrare stabilit pentru fiecare tip de comanda in parte. In cazul in care un colet nu este sigilat, acesta nu se va considera retur integral, ci se va completa formular de retur produs cu produs. 

In situatia coletelor nelivrate, dupa a 2 a vizita la domiciliu, Fan-ul va trimite catre ASM situatia coletelor nelivrate si va acorda inca 4 zile lucratoare ASM-ului pentru rezolvarea situatiei. 

Pentru coletele nelivrate, ce vor fi returnate integral, pentru alte motive decat cele ce tin de politica de livrare a companiei, se va percepe o taxa de procesare, in valoare de 15 lei, ce va fi inclusa pe factura emisa ulterior inregistrarii returului in contul de Reprezentant. 

De asemenea, la procesarea in sistem a doua retururi integrale pentru doua facturi consecutive, contul de Reprezentant va fi blocat. ASM-ul si DSM-ul vor primi un email de informare, in acest sens, ce va fi trimis de catre operatorul de retururi din Departamentul de Relatii cu Clientii.

header.gif

4. Expedierea retururilor catre Centrul Operational Chiajna

Produsele de returnat se vor trimite de fiecare Reprezentant prin Posta Romana sau prin orice alt serviciu de curierat care permite declararea valorii coletului, insotite obligatoriu de formularul de retur completat si semnat, catre Avon Cosmetics (Romania) S.R.L., Str.Industriilor nr.13 bis, cod 077040, Jud.Ilfov, Chiajna. 

Daca formularul nu va fi completat corect (datele de identificare ale Reprezentantului nu vor fi corecte, datele de pe factura sau codurile produselor vor fi eronate) Avon nu isi asuma responsabilitatea inapoierii produselor catre Reprezentant. Cheltuielile de expeditie a retururilor vor fi suportate de Reprezentant. 

Formularul de retur este disponibil pentru Lideri, ASM si pentru Reprezentanti pe site-ul http://www.avoncosmetics.ro in pagina principala, la sectiunea “Download”. 

Rubricile formularului de retur vor fi completate corect si complet, fiind necesare pentru identificarea in factura Reprezentantului a produselor returnate. 

In urma expedierii coletului, Reprezentantul va primi de la Oficiul Postal sau de la alt Curier o dovada a efectuarii expeditiei, ce trebuie pastrata timp de 6 luni, pentru solutionarea unor eventuale reclamatii.

header.gif

5. Receptia retururilor la Centrul Operational Avon Bucuresti  

Preluarea retururilor se va face de catre Departamentul Operatiuni, in fiecare zi lucratoare, de la Oficiul Postal Chiajna. Preluarea retururilor trimise cu alt curier decat Posta Romana se va face de catre Serviciul Receptie al Centrului Operational Chiajna.

Dupa receptia si verificarea concordantei intre produsele fizice si formularele de retur, persoana  responsabila cu gestiunea retururilor va preda formularele de retur operatorului de retururi din Departamentul de Relatii cu Clientii. 

Termenul de verificare a retururilor si transmitere a formularelor de retur catre operatorul de retururi din Departamentul de Relatii cu Clientii este de maxim 3 zile lucratoare de la data receptionarii retururilor la magazie.

header.gif

6. Receptia retururilor la Centrul Operational Avon Bucuresti

Receptia retururilor insotite de Avizul de Insotire a Marfii se efectueaza la magazie, de catre gestionarul de serviciu, care verifica daca sunt sigilate coletele iar numarul lor corespunde cu cel inscris in aviz si semneaza pe Avizul de Insotire a Marfii la rubrica “Semnatura de primire”. De asemenea, completeaza data receptiei la magazia Avon. Gestionarul preda coletele la serviciul “Retururi”, care verifica in detaliu numarul si calitatea produselor returnate.

Dupa receptia si verificarea concordantei intre produsele fizice si formularele de retur, persoana responsabila cu gestiunea retururilor va preda formularele de retur impreuna cu Avizele de Insotire a Marfii operatorului “Retururi” din departamentul Relatii cu Clientii. Termenul de verificare a retururilor si transmitere a formularelor de retur catre operatorul de retururi din departamentul Relatii cu Clientii este de maxim 3 zile lucratoare de la semnarea Avizului in Centrul Operational.

header.gif

7. Operarea retururilor

Operatorul de retururi din departamentul Relatii cu Clientii receptioneaza formularele de retur si completeaza data receptionarii lor. Formularele vor fi procesate in maxim 3 zile lucratoare din ziua receptionarii lor de la magazie.

Operatorul de retururi va opera in sistem facturile de retur pentru produsele respective, pe numele Reprezentantilor care au efectuat returul. Procesarea presupune identificarea Reprezentantului in baza de date dupa numarul de marca de pe formular, identificarea facturii si a codurilor returnate, apoi inregistrarea returului in baza de date si emiterea facturii de retur. Valoarea neta a produselor returnate se va scadea din prima factura a Reprezentantului procesata ulterior operarii returului in sistem.

Respectarea conditiilor de retur intra in responsabilitatea persoanei care preia returul, iar completarea corecta a formularului se face pe raspunderea Reprezentantului. Atunci cand identificarea produselor in factura nu este posibila sau celelalte conditii de retur nu au fost respectate, returul nu va putea fi procesat iar operatorul va aduce la cunostinta Directorului de Zona acest lucru printr-un e-mail.

Valoarea facturii de retur poate fi consultata in pagina personala de internet a Reprezentantului, la sectiunea “Balanta”. Reprezentantii abonati la serviciul “Avon Info Plus” vor primi prin SMS pe numarul de telefon mobil existent in baza de date o notificare care contine valoarea returului, in ziua operarii returului.

Orice sesizare legata de operarea retururilor va fi adresata in termen de 2 luni de la data returului catre Departamentul de Relatii cu Clientii la numarul de telefon 021-311.85.55 sau adresa de e-mail repservice.ro@avon.com .

header.gif

NOTA  ptr. clarificarea unor mentiuni referitoare la noua procedura de retur 

Astfel, in cazul in care:
– produsele primite in colet de catre Reprezentant sunt defecte (defect din fabricatie sau deteriorare produsa de scurgerea altor produse in colet);
– produsele comandate nu mai exista in stoc si sunt substituite cu alte produse pe care insa Clientul nu si le doreste;
– in cutie sunt produse livrate eronat in locul produselor comandate;

Reprezentantul poate returna produsele din aceste categorii dupa vechea procedura de retur, valabila pana in Campania nationala 04/2009, adica la sediul ASM, acesta urmand a le trimite in pungile de maxima siguranta, catre Centrul Operational Chiajna.

Orice retur al unor produse ce nu se incadreaza in situatiile descrise mai sus nu va fi receptionat si mai departe operat in balanta Reprezentantului.

Pentru zonele din Bucuresti, Centrul Expres Lahovari va rezolva problemele legate produse defecte si le va substituii in 48 de ore lucratoare.

header.gif

CadoulTau

Anunțuri

Un răspuns to “Retur”

  1. munteanu nicusor said

    buna ziua!am avut la com avon un portofel dama care lam primit taiat si vreau sal returnez. cum sal returnez?

    RASPUNS cititi conditiile de retur de mai sus, in special punctul 4 unde este explicat cum se procedeaza!

 
%d blogeri au apreciat asta: