Cruciada Avon impotriva cancerului de san


De 5 ani, Avon este alaturi de tine

In anul 2002 Romania s-a alaturat acestui program international, iar fondurile stranse vor fi folosite exclusiv pentru ajutorarea femeilor din Romania, pentru finantarea de programe de educatie si prevenire a cancerului la san.

Succesul acestei campanii depinde de noi toti, indiferent de varsta. Cancerul la san nu afecteaza numai femeia, ci pe toti cei din jurul ei, familia si prietenii.

Avon te invata cum sa invingi cancerul la san!

 • Cancerul la san este cea mai frecventa forma de cancer intalnita in randul femeilor.

 • Cancerul la san poate ucide …. dar poate fi si prevenit sau tratat.

De aceea, inca din 1992 Avon s-a implicat, initiind un program de combatere si prevenire a cancerului la san. In anii ce au urmat Avon s-a afirmat ca lider in acest domeniu, colectand si donand pentru aceasta cauza pana in prezent peste 400 milioane de dolari, finantand in 50 de tari din intreaga lume programe specializate in prevenirea si tratarea acestei boli.

breast-cancer.gif

In Romania, Avon alaturi de sutele de mii de femei care au sprijinit campania prin cumpararea produselor dedicate strangerii de fonduri, a donat pana acum aparatura in valoare de peste 450.000 de dolari catre importante institute oncologice din Romania.

can-san.gif

In fiecare an, mii de femei din Romania ajuta la strangerea de fonduri in sprijinul campaniei de suflet Avon impotriva cancerului la san, prin cumpararea produselor “cu fundita roz” dedicate exclusiv acestui scop.

fundita-roz.gif

In 2006, lupta Avon impotriva cancerului la san a continuat cu donatia facuta catre Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” Bucuresti, concretizata in echipamente moderne de laborator pentru diagnosticarea si tratarea cancerului, in valoare de peste 100.000 de USD. Ca urmare a aparaturii donate, IOB a decis infiintarea unui departament de imunohistochimie care, pe langa beneficiile directe pentru pacienti, de diagnosticare rapida si de alegere a unui tratament corect, va aduce venituri suplimentare Institutului.

Printre activitatile care au contribuit la transmiterea mesajului campaniei educative, se numara :

 • Publicarea in majoritatea revistelor pentru femei a jurnalelor unor supravietuitoare in lupta cu cancerul la san, impreuna cu materiale educative privind autoexaminarea si alte informatii generale despre aceasta boala.
 • Difuzarea de materiale educative in cadrul unor emisiuni TV cu un public feminin larg (De 3XFemeie, Povestiri adevarate).
 • Difuzarea pe principalele canale TV de stiri privind Campania educativa 1 din 8 femei (Pro TV, Acasa, Antena 1, TVR, Realitatea TV).
 • Proiecte de comunicare pe Internet.
 • Mesaje de sustinere in sprjinul campaniei din partea unor personalitati publice, precum Loredana Groza, Gabi Szabo, Mihaela Miroiu.
 • Expunerea mesajelor principale ale campaniei in locuri mai putin conventionale: cinema Holywood Multiplex, metrou, saloane de frumusete, principalele statii de autobuz din Bucuresti si alte orase.
 • Organizarea pe 1 octombrie 2006, in Bucuresti si in fiecare divizie Avon, a Marsului Roz si a altor evenimente de sustinere a luptei impotriva cancerului la san.

Cu ocazia Marsului Roz organizat pe 1 Octombrie 2006 in Bucuresti, peste 1500 de oameni, in majoritate femei, au tinut sa transmita gandurile lor bune si mesajul de solidaritate cu femeile bolnave de cancer la san, incolonandu-se in randuri de cate opt, pentru a pastra semnificatia mesajului campaniei. Simultan cu evenimentul din Bucuresti, au fost organizate marsuri sau evenimente dedicate luptei impotriva cancerului la san in fiecare divizie Avon, in : Bacau, Brasov, Braila, Botosani, Caracal, Calarasi, Cluj, Constanta, Craiova, Dragasani, Giurgiu, Iasi, Mangalia, Medgidia, Motru, Oradea, Petrosani, Piatra Neamt, Slobozia, Suceava, Timisoara, Tulcea.

Te asteptam si pe tine sa fii alaturi de noi in aceasta campanie pentru a sustine urmatorul proiect dedicat luptei impotriva cancerului la san!

Datorita fondurilor stranse si implicarii voastre in acest proiect, campania educativa “1 din 8 femei” desfasurata in perioada septembrie – octombrie 2006 a atins aproximativ 6,720,000 femei din Romania. Gratie complexitatii comunicarii, speram ca pe cele mai multe dintre ele sa le fi atins mesajul principal, acela de a merge periodic la control, sporind astfel sansele diagnosticarii si tratarii la timp a cancerului la san.

Reclame

2 gânduri despre „Cruciada Avon impotriva cancerului de san”

 1. Imi pare rau, dar nu cunosc adresele centrelor unde se pot face mamografii in Iasi. Dar banuiesc ca doctorul tau de familie ar fi cel mai in masura sa-ti recomanda unde te poti duce pentru aceasta examinare.
  Mai multe informatii despre lupta impotriva cancerului la san mai gasesti si aici. http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/crusade.page

 2. buna ziua!
  as dori sa stiu unde se poate face o mamografie si daca este si in Iasi?
  Va multumesc din suflet!

Comentariile sunt închise.